Search
Close this search box.

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit condimentum, laoreet a et lobortis velit volutpat.

/
Hulp bij opruimen

Hulp bij het opruimen

Hulp nodig bij het opruimen?

“Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”; het is een bekende uitspraak, maar ó zo waar en zelfs wetenschappelijk bewezen. Of je nu wel of niet van opruimen houdt, er wel of niet goed in bent: uiteindelijk knapt iedereen op van een opgeruimde leefomgeving!

Ik help je graag!

Mijn werkwijze

Kennismaken / intakegesprek

Het kan best spannend zijn of oncomfortabel voelen om iemand die je niet kent toe te laten in je persoonlijke leefomgeving met al jouw spullen. Tijdens het kennismakingsgesprek kun je van alles aan mij vragen of met mij bespreken. Verder stel ik tijdens deze eerste afspraak ook graag wat vragen aan jou, zodat ik je daarna zo goed mogelijk kan helpen.

Aan de slag!

Of het nu gaat om een hele woning, een zolder, een garage of een kledingkast; ik doorloop samen met jou de volgende stappen:

  1. Categoriseren: We leggen speelgoed bij speelgoed, kerstspullen bij kerstspullen, verzorgingsproducten bij verzorgingsproducten, administratie bij administratie, etc. Op deze manier zie je goed wat je allemaal van een bepaalde categorie in huis hebt.
  2. Beoordelen: Wat wil ik houden? Wat doe ik weg? Per product beslis je wat je ermee wilt doen. Door de juiste vragen te stellen help ik je hierbij. En zeker niet onbelangrijk, we doen het allemaal op jóuw tempo.
  3. Een plek geven: Vervolgens zorgen we er samen voor dat alle spullen netjes in kasten/lades/dozen worden opgeborgen. Ook hier ben jij degene die bepaalt en denk ik met je mee. Spullen die je wegdoet zetten we klaar om naar de kringloop of milieustraat te brengen of brengen we meteen weg.

Bijhouden

Het is natuurlijk extra genieten als het lukt om het opgeruimd te houden, maar dat is lang niet altijd even makkelijk. Sommige mensen vinden het fijn om samen af en toe een extra opruimsessie te plannen, terwijl anderen het vanaf nu liever zelf doen. Kijk vooral wat voor jou passend is!

Opruimen bij verhuizing

Je herkent het vast wel: bij een verhuizing kom je er altijd achter hoe veel spullen je eigenlijk hebt. Het is een goed moment om kritisch door al je spullen heen te gaan, zodat je alleen de spullen verhuist die je gebruikt of echt wil bewaren. Het maakt de verhuizing veel prettiger als je alle spullen hebt doorgenomen en goed gecategoriseerd hebt. Zo weet je meteen welke spullen naar welke ruimte moeten en weet je zeker dat er geen rommel meer tussen zit. Een heerlijke start in je nieuwe woning! Ik help je graag met het opruimen en ordenen van jouw spullen als je gaat verhuizen.

Opruimen na overlijden

Naast het regelen van de uitvaart en allerlei administratieve zaken, wacht er soms ook nog een andere taak: het opruimen en leeghalen van de woning. Een hele lastige opgave, omdat aan veel spullen een geur of herinnering vastzit die je niet wilt loslaten. Ik help je met alle liefde en geduld door dit proces heen. Stap voor stap gaan we alles langs en kijken we welke spullen je wilt bewaren en van welke spullen jij afscheid kunt nemen. Voor de spullen waarvan jij hebt besloten dat ze weg mogen, bedenken we samen een goede nieuwe bestemming. De spullen die je bewaart, vormen voor altijd een mooie herinnering aan jouw dierbare.

Kantoor of bedrijf opruimen

In kantoren, bedrijven of andere organisaties kunnen spullen zich flink opstapelen. Voorraadkasten met spullen die je niet meer gebruikt, rommelige opbergruimtes waarvan niemand meer precies weer wat er allemaal ligt… Herkenbaar? Ik help graag mee om orde in de chaos te scheppen. Of het nu gaat om een basisschool, kantoorruimte of opslag van een winkel; na de opruimsessie heb je veel meer ruimte, weet je alles weer te vinden én zul je een stuk prettiger werken!

Opruimadvies

Wil je geen hands-on hulp bij het opruimen, maar wel een op maat gemaakt opruimadvies ontvangen? Dat kan! Ik kom dan naar je toe voor een persoonlijk gesprek en laat me door jou door jouw huis rondleiden. Op basis van dit huisbezoek krijg je een op maat gemaakt advies toegestuurd met opruimtips en adviezen waar je zelf mee aan de slag kunt. Wil je bij nader inzien tóch hulp bij het opruimen? Dan help ik je daar uiteraard graag bij.

"Ik vond het wel even spannend om hulp te vragen, maar na de eerste werkdag was die spanning helemaal weg."

“Irma heeft mij geweldig geholpen met het opruimen van mijn woonkamer en keuken. Ik zag er zelf behoorlijk tegenop en uit mijzelf kwam er weinig van terecht. In het begin vond ik het wel even spannend om hulp te vragen, maar na de eerste werkdag samen was die spanning helemaal weg. Dat kwam vooral omdat Irma een gezellige, enthousiaste, meedenkende en inspirerende dame is die mijzelf ook motiveerde om de dingen aan te gaan pakken. Na een paar afspraken was de klus al geklaard en sindsdien hou ik zelf goed bij. Met als resultaat dat na een paar maanden mijn huis nog steeds opgeruimd, georganiseerd en schoon is. Ik ben zeer tevreden en mocht ik nog eens hulp nodig hebben, dan zal ik niet twijfelen om haar in te huren!”

- Jeroen uit Rotterdam -

Veelgestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ut aliquam, purus sit amet luctus venenatis, lectus magna fringilla urna, porttitor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wil jij hulp bij het opruimen?

Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik beantwoord jouw vragen graag!